'Schiedam krijgt weer grote vaccinatielocatie'

27-11-2021 Gezond Redactie/Schie


SCHIEDAM - Schiedam krijgt weer een grote vaccinatielocatie. Dat kondigde burgemeester Cor Lamers vanochtend aan tijdens een interview met lokale omroep Schie.

Die is volgens hem nodig om met name de campagne van de zogenaamde 'boosterprikken', de meestal derde prik voor mensen die een klein jaar geleden voor het eerst werden gevaccineerd, goed te laten verlopen. 

Het ontvangen van een inenting tegen het Coronavirus is momenteel in Schiedam mogelijk in de voormalige Sint Jan de Doper-Visitatiekerk in Nieuwland, in de Merkezimoskee aan de Schaepmansingel, ook in Nieuwland en in het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan. Het gaat daarbij om beperkte openingstijden, meestal een of twee dagen of dagdelen per week.

Lamers sluit verder niet uit dat er weer een speciale Coronahuisartsenpost komt, net zoals vorig jaar eerst in een tent bij het ziekenhuis en daarna in de Margriethal. De burgemeester stelt voorstander te zijn van het invoeren van een 2G-regime in de stad. Dat is nodig omdat hij voorziet dat een nieuwe, zesde golf in het voorjaar een reële mogelijkheid is.Gerelateerd