'Schiedam aan de slag' stopt met verstrekken maaltijden

01-03-2021 Gezond Redactie

Willy Heikamp won in 2019 de Valentijnsprijs voor haar activiteiten in Nieuwland om de rattenoverlast te bestrijden, John van Sliedregt reikte die prijs uit.


SCHIEDAM - Willy Heikamp van 'Schiedam aan de Slag' heeft het om precies te zijn een jaar en een week volgehouden om aan zestig gezinnen in Schiedam gratis maaltijden te verstrekken. Daar gaat zij nu mee stoppen.

Het grootste deel van die periode deed zij dat samen met een aantal vrijwilligers vanuit haar appartement in Nieuwland. Eind vorig jaar kon ze ook enkele weken beschikken over de kookstudio aan de Westmolenstraat.

De meeste van de zestig ondersteunde gezinnen waren gezinnen in Nieuwland. Ook in andere wijken werden enige gezinnen die in armoede leven met maaltijden ondersteund. Eén keer per week kregen de ondersteunde huishoudens een gevulde  boodschappentas en sommige gezinnen kregen twee keer per week een bereide maaltijd. 

Voor het bezorgen van de maaltijden werd Schiedam aan de slag geholpen door de Zafer Jongeren. Die kregen voor hun activiteiten onlangs de Valentijnsprijs.

Willy Heikamp: "We stoppen met de voedselvoorziening wegens te weinig ruimte en te weinig financiële middelen. Maar Schiedam aan de slag blijft wel bestaan en actief door mensen te ondersteunen met educatie, zoals taallessen. Ook niet te onderschatten is het belang dat mensen die we ondersteunen elkaar ontmoeten en daardoor verbinding krijgen en elkaar kunnen helpen." De locatie waar ze de educatieve activiteiten ontplooit en de ontmoetingsplek biedt, is de flat waar zij en haar echtgenoot wonen. 

"Na een jaar met volle overtuiging en hulp van ontzettend lieve en betrokken vrijwilligers hebben wij besloten om nog één keer voedselpakketten uit te delen", zegt Heikamp. . Gerelateerd