'Midden-Delfland moet groen en open blijven'

01-10-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Deelnemers aan de Dag van het Polderlandschap gaan zich inzetten om de groene long tussen Rotterdam/Schiedam en Den Haag/Voorburg groen en open te houden. Met name richting de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Zij zetten vorige week hun handtekening onder de verklaring die zich volgens Koos Karssen, voorzitter van de Midden-Delflandvereniging, uitspreekt voor 'het verder ontwikkelen en tegelijk beschermen van het mooie, eeuwenoude veenweide- en polderlandschap'.

De verklaring roept vooral politici en bestuurders, maar in feite iedere inwoner van de regio, op zich in te zetten om het gebied te beschermen en te ontwikkelen, op zowel recreatief gebied als ten behoeve van een gezonde, duurzame boerensector. Acties die daar bij kunnen horen zijn het ondersteunen en versterken van de huidige boerensector - bijvoorbeeld door het faciliteren van afzetmogelijkheden in de steden - en het stimuleren van combinaties van landbouw, recreatie, educatie, zorg en landschapsbeheer die bijdragen aan de fysieke, psychische en sociale gezondheid van de bewoners van de metropoolregio Rotterdam en Den Haag.

Ook moet beleid in de komende jaren het gebied fysiek niet aantasten. Uitbreiding van de steden of het aanleggen van nog meer snelwegen is ongewenst. Wel goed is het stimuleren van experimenten met nieuwe vormen van beheer, waarbij bewoners en particuliere organisaties het voortouw nemen.Gerelateerd