Schiedam voorop met meldsysteem verkeer

01-05-2018 Auto Redactie

SCHIEDAM - De basis van een nieuwe landelijk meldingssysteem, waarmee gemeentes en provincies wegwerkzaamheden en evenementen kunnen melden en met elkaar kunnen delen, is naar verwachting binnen een paar weken klaar. De gemeente Schiedam gaat het systeem – dat de naam Melvin draagt – als een van de eersten gebruiken. Dat meldt het vakblad Verkeersnet.

Het systeem moet eind dit jaar landelijk uitgerold zijn. Dat.Mobility en Tenuki ontwikkelen het meldingssysteem. Zij wonnen de aanbesteding die de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) deed. Opdracht was om één systeem te ontwikkelen in plaats van de verschillende oude systemen die provincies en gemeentes nu hebben. Melvin, dat staat voor Meldsysteem Verstoringen Infrastructuur Nederland, moet de coördinatie en afstemming tussen de verschillende wegbeheerders in Nederland verbeteren.

Over een week of twee is het basisproduct van Melvin naar verwachting klaar. De gemeente Schiedam heeft de primeur voor de implementatie in Zuid-Holland. Het doel is om dit jaar Melvin voor een belangrijk deel in gebruik te hebben in Nederland.


Gerelateerd