Porsche-dealer naar Spaanse Polder

29-08-2018 Auto Redactie

Het in het oog lopende pand in goede tijden; Van Dijk zat er tot 2013

SCHIEDAM - Huiskamervraag: hoeveel Porsches rijden er in Schiedam rond? Is de vestiging van een dealer van de luxe auto's in het pand van voormalig Mercedes-dealer Van Dijk langs de A20 relevant voor Schiedam? In ieder geval is het nieuws van de komst van Porsche-verkoper Pon Luxury Cars goed nieuws voor ieder die de Spaanse Polder een goed hart toedraagt. Plus natuurlijk voor alle Schiedammers die dromen van de aanschaf van zo'n sportwagen en zich af en toe willen 'verlekkeren'.

Pon Luxury Cars tekende een langjarig huurcontract met Frame Vastgoed voor het pand. De eigenaar zal naar verwachting in november starten met de verbouwing van het circa 16.500 vierkante meter grote gebouw. De opening van het gebouw met de nieuwe showrooms met ook Lamborghini's en Bentley's staat voor eind volgend jaar in de planning.

Pon, die zijn dealerbedrijf Porsche Centrum Rotterdam noemt, zal het huidige onderkomen aan de Autostrada bij de Van Brienenoordbrug verlaten. Paul John de Jong, directeur Ontwikkeling bij Frame stelt dat de komst van de autodealer een belangrijke stap is voor de opwaardering van de Spaanse Polder. Gebiedsmanager Spaanse Polder, Jean-Paul Andela zegt tegen de site Vastgoedmarkt: "De keuze van Pon voor deze locatie is voor ons een bevestiging van de aanhoudende inspanningen van de gemeenten Rotterdam en Schiedam en betrokken ondernemers om het huisvestingsklimaat van de Spaanse Polder op het niveau te brengen dat het verdient."


Gerelateerd