Nog grotere meerderheid tegen betaald parkeren in gehele stad

12-02-2018 Auto Kor Kegel

SCHIEDAM – De toch al grote meerderheid tegen betaald parkeren in heel de stad Schiedam, die zich zaterdag aftekende, is nog groter geworden. De dag erna kwamen ook de lijsttrekkers van de VVD en Denk met hun antwoorden op de derde vraag in het project ‘Elke dag een vraag’. Onno Spek (VVD) en Mahmut Erdem (Denk) waren zaterdag niet in de gelegenheid geweest om tijdig te reageren.

Uit hun gisteren binnengekomen antwoorden blijkt dat Spek en Erdem net als de meeste andere lijsttrekkers tegen betaald parkeren in heel Schiedam zijn. We laten alsnog hun reacties zien.

Onno Spek: "Nee, de VVD is tegen betaald parkeren. Slechts daar waar parkeerplekken schaars zijn, kan betaald parkeren een oplossing bieden. In elk ander geval niet. Iedereen mag zelf bepalen welk vervoersmiddel hij of zij kiest. Automobilisten betalen al genoeg belasting!’’

Mahmut Erdem: "Denk is tegen het invoeren van betaald parkeren in de hele stad en wil zich inzetten voor een gastvrije stad. Parkeertarieven en kosten voor tweede parkeervergunning die neerkomen op uitbuiting, moeten wat ons betreft voorkomen worden. Het uitbreiden van betaald-parkeergebieden mag alleen als de bewoners ook hiermee instemmen.´´

De meest uitgesproken tegenstanders zijn de AOV, de Ouderenpartij en LOS, de laatste omdat je dan terug bij af bent. "Reguleren kan niet meer als overal betaald parkeren geldt."

De PvdA is ook tegen, maar als het ergens gebeurt, moet het betaalbaar zijn.

Het CDA heeft liever andere oplossingen die door de bewoners worden gedragen, maar als de bewoners het ermee eens zijn, gaat het CDA akkoord met betaald parkeren. Dat geldt ook voor Andreas Rose (LOS).

De SP is alleen voor betaald parkeren als het helpt.

D66 vindt het alleen goed waar het nodig is of waar er door de buurt om gevraagd wordt.

PS en SLV vinden het soms wel verantwoord, soms niet, maar niet in de hele stad.

Groen Links is wel voor (betaalde) parkeervergunningen in situaties van overlast.

Alleen CU-SGP is vóór betaald parkeren in de hele stad.


Gerelateerd