Bouw Blankenburgtunnel gegund aan Ballast

20-07-2017 Auto Redactie

VLAARDINGEN - Ballast Nedam gaat met de Belgische baggeraar Deme en de Australische bank Macquarie de Blankenburgtunnel ten westen van Vlaardingen aanleggen.

Rijkswaterstaat heeft vandaag bekendgemaakt dat het consortium een voorlopige gunning heeft gekregen. Het project bestaat uit zowel het ontwerp, de realisatie als het beheer en onderhoud gedurende twintig jaar van bestaande en nieuwe infrastructuur. De opdracht heeft een waarde van € 1,2 miljard.

De A24 Blankenburgverbinding verbindt de A20 en de A15 met elkaar en verbetert de bereikbaarheid in de regio Rotterdam. De A24 loopt (van noord tot zuid) vanaf de A20 ten westen van Vlaardingen langs de Krabbeplas, onder de Nieuwe Maas (het Scheur) door en wordt ten oosten van Rozenburg aangesloten op de A15. Daarnaast omvat het project de aanleg van twee knooppunten (van de A24 op de A20 en de A15) en de verbreding van de A20 tussen de A24 en het Kethelplein.

De enige andere inschrijver op het project, naar verluidt een consortium van BAM, VolkerWessels en Boskalis, kan nog twintig dagen bezwaarmaken tegen het besluit. Als dit niet gebeurt, wordt de gunning definitief. Overigens is de aanleg van de tunnel nog altijd niet zeker, gezien de gerechtelijke procedures die lopen.

Gerelateerd