Bewoners Groenoord geïrriteerd om parkeerbonnen

27-02-2017 Auto Redactie

Foto's: Facebook 'Politie Schiedam Wijk Groenoord'

SCHIEDAM - Bewoners van Groenoord reageren verontwaardigd op de boetes die door de politie zijn uitgedeeld voor fout-parkeren. Groenoorders parkeerden hun auto's dwars in parkeervakken, om meer ruimte te creëren.

"Sommige mensen maken hun eigen regels", stelt de politie in Groenoord, die een foto van de bekeurde auto's op sociale media plaats. Zie de bijgaande. "Gewoon de parkeervakken gebruiken zoals het moet", adviseert de agent. "Op deze manier kost het 99 euro."

Maar mensen uit de buurt reageren bezorgd en geïrriteerd. "Dat is het: er zijn te weinig parkeergelegenheden in Schiedam en dan zoeken de mensen een oplossing, op deze wijze kunnen er twee staan op de plek van één", aldus Margit van Huis "Ziet er nu mal uit, maar moet je om 18.00 uur komen, dan is er geen plek!"

En Marianne van Loopik: "Ze staan zo niemand in de weg... Maar waar zijn jullie als ze overal en nergens op de stoep staan of dubbelgeparkeerd, terwijl er lege vakken zat zijn?"

Yasemin Ankit  weet dat al lang op deze manier gebruik wordt gemaakt van de parkeervakken. "Mensen parkeren al minstens veertig jaar op deze manier. Waar was de politie toen?" Ze is gebelgd dat nu 'zonder waarschuwing' wel boetes worden opgelegd. "Ik ga samen met de buren in hoger beroep." Zij vindt daarbij Deborah Sommer aan haar zijde. De wijkagent komt echter met repliek: de boetes zijn niet zo maar uit het niets uitgedeeld. "Er is meerdere malen gewaarschuwd; echter zonder het gewenste resultaat. Ook bij u in de straat." Eline van Veelen concludeert: "Jammer dat het een boete kost; het is wel een oplossing!"

Overigens complimenteren de dienders de bewoners ook. Op het Schubertplein ziet de parkeerplaats er goed geordend uit. "Parkeergedrag in de wijk Groenoord duidelijk verbeterd", becommentarieerd de politie. "Er wordt nauwelijks nog geparkeerd op voetpaden en buiten de vakken." Helaas hebben sommige bewoners in de afgelopen tijd wel een bekeuring gekregen, zo constateert het korps ook.


Gerelateerd