'Mijd Vijfsluizen dit weekend'

31-05-2017 Auto Redactie

Foto: FlashphotoNL

SCHIEDAM - De gemeente adviseert Schiedammers om dit weekend verkeersknooppunt Vijfsluizen met de auto te mijden. 

Komend Pinksterweekeind past de aannemer de indeling op knooppunt Vijfsluizen aan, om ruimte te maken voor de volgende fase in de grote reconstructie van Vlaardingerdijk en Schiedamsedijk.  Vrijdag gaan de ombouwwerkzaamheden om acht uur 's avonds van start. De verkeerslichten op de kruisingen worden uitgeschakeld en verkeersregelaars nemen de regeling van het verkeer over.

Een uur later, om negen uur, gaan de beide afritten van en naar de A4 dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de afritten 9 en 10 van de A20 (Vlaardingen en Schiedam-Noord).
De afsluiting duurt tot maandag.

In de avonden/nachten van het weekend is de Meester L.A. Kesperweg tussen acht uur 's avonds en zes uur 's ochtends éénrichtingsverkeer tussen de Schiedamsedijk en de Van Hogendorplaan. Verkeer naar Vlaardingen kan er nog wel rijden, verkeer vanuit Vlaardingen wordt omgeleid. Overdag is de Kesperweg wel open voor het verkeer in beide richtingen.

Op het knooppunt Vijfsluizen is er tijdens het weekeinde voor het verkeer per rijrichting één rijstrook beschikbaar. Het busverkeer rijdt daar ook in mee. De inrit naar Benelux Workpark en de Karel Doormanweg blijven bereikbaar via het knooppunt. Omdat er minder ruimte beschikbaar is, liggen vertragingen voor de hand. Die kunnen volgens de gemeente oplopen tot zeker een half uur.

Het fietspad aan de zuidzijde van de Vlaardingerdijk en de Schiedamsedijk is vanaf vrijdag klaar. Tot die tijd rijden fietsers nog heel even via de Schiedamsedijk en een doorsteek naar het nieuwe fietspad.


Gerelateerd