VVV gaat als I-Punt S'DAM naar de Waag

20-06-2016 Agenda Redactie

De Waag staat op de hoek van de Lange Kerkstraat en de Nieuwstraat

SCHIEDAM – Vanaf morgen is de Waag weer open voor publiek. Het tegen de Grote Kerk aan staande gebouw is een van de mooiste rijksmonumenten van Schiedam en is verrassend gerestaureerd. Eveneens morgen nemen de Stichting Promotie Schiedam en de VVV er hun intrek, maar de naam VVV verdwijnt. De nieuwe naam is I-Punt S’DAM.

Annemieke Loef, directeur van de Stichting Promotie Schiedam, zegt dat de Waag een interactief informatiepunt wordt voor Schiedammers, bezoekers van de stad, organisaties en bedrijven binnen en buiten Schiedam. Je kunt er terecht voor informatie over wonen, ondernemen en recreëren. “Daarmee zijn de taken veel breder geworden dan die van een VVV, maar de oorspronkelijke VVV-werkzaamheden blijven er wel deel van uitmaken. We kunnen toeristen hier uitstekend wegwijs maken.” 

Met de verhuizing van de Buitenhavenweg naar de Lange Kerkstraat komt de SPS in het hart van de stad te zitten, zegt Annemieke Loef. “Met een modern informatiepunt in een monumentaal pand wordt de promotie van de stad verder versterkt.”

Volgens Alexander van Steenderen, wethouder voor stadspromotie, toerisme en economische zaken, draagt het open karakter van de Waag bij aan de levendigheid in de binnenstad. “De omliggende ondernemingen zullen daar zeker van profiteren”, zegt wethouder Van Steenderen.

SPS zal aan de Lange Kerkstraat 39 de spil van de stadsmarketing zijn. Na de Korenbeurs en het Wennekerpand is zo weer een goede herbestemming gevonden voor een van de karakteristieke monumenten in Schiedam. In de Grote of Sint Janskerk vinden veel activiteiten, concerten en tentoonstellingen plaats. Dat levert volgens Annemieke Loef een waardevolle combinatie op.

Het kerkelijk bureau, dat in de Waag gehuisvest was, is verhuisd naar de klokkenluiderswoning van de Grote Kerk. Deze verandering is mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen de gemeente Schiedam, Stichting Sint Janskerk en SPS.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date