Categorieën

Service

Voor het eerst: Koemarkt Festival

Voor het eerst: Koemarkt Festival
Uit

Voor het eerst: Koemarkt Festival

  • Redactie
  • 18-06-2016
  • Uit
Voor het eerst: Koemarkt Festival

Muzikaal feest op de Koemarkt

SCHIEDAM - Petit grand café De Koemarkt en Bram Ladage organiseren voor de eerste keer het Koemarkt Festival. Dat vindt volgend weekend plaats, op zaterdag 25 en zondag 26 juni.

Op zaterdag treedt speciaal voor de jeugd de 11-jarige DJ Creeps op. In de avond is er een Hollandse avond met niet minder dan acht artiesten, die kosteloos optreden. Er vindt ook een loterij plaats, waaraan veel Schiedamse winkeliers een bijdrage hebben geleverd. Een deel van de consumpties die De Koemarkt en Bram Ladage verkopen, gaat ook in de pot, die bestand is voor de Voedselbank Schiedam.

Saskia Wielders is namens De Koemarkt een van de organisatoren van het festival. "Het idee ontstond toen duidelijk werd dat het Maasboulevardfeest zou stoppen. We dachten dat het leuk zou zijn om er iets voor in de plaats te ztten." Wielders heeft een goed contact met zanger Nick Koot. "Die wilde graag meewerken, en kent ook nogal wat mensen in de artiestenwereld. Hij heeft ons op het spoor gezet van veel mensen. We zijn aan de slag gegaan, en volgens mij hebben we een mooi resultaat geboekt."

In ieder geval te verwachten komend weekend: De Bloaspiepers, Ed Peters, Bob offenberg, de Rijnmondband, Nomi, Guus Thijssen, Ab Stolk, Nick Koot, Koen Blom, Patrick van Corput en Arno Kolenbrander, Françoise Pieter, Martini Kluitmans en Dj Jeff Residenza.