Vuistenwerk in plaats van vuurwerk

28-12-2016 112 Redactie

ROTTERDAM - Twee tieners uit Schiedam en Rotterdam hebben gisteren ervaren dat het gevaarlijk kan zijn om illegaal vuurwerk te kopen. Onder bedreiging van een mes werd het tweetal door drie mannen beroofd van hun geld en telefoons.

De zestienjarige Schiedammer en zijn vijftienjarige Rotterdamse metgezel hadden via de sociale media een afspraak gemaakt om illegaal vuurwerk te kopen. Ze spraken om kwart over zeven af aan de Rijtuigweg op de Kop van Zuid in Rotterdam. In plaats van een pakket vuurwerk, kreeg een van de jongens te stellen met een kopstoot en een enkele  schoppen. Vervolgens trokken de drie een mes en eisten geld en telefoons van de jongens. Toen ze die buit hadden gemaakt, ging het drietal er vandoor.

De politie doet onderzoek naar de drie. Wellicht hebben mensen de drie mannen die avond zien lopen in de omgeving van de Rijtuigweg. Het gaat om:
man, +/- twintig jaar, tenger postuur, +/- 1.70 m, stoppelbaard, zwarte kleding, zwarte muts
man, +/- twintig jaar, tenger postuur, +/- 1.83 m, stoppelbaard, gemillimeterd haar, ringbaard, zwarte lange jas
man, +/- twintig jaar, normaal postuur, +/- 1.73 meter, lang zwart stijl haar.

Mensen die een van de drie, of het drietal, gisteravond heeft gezien, of anderszins weet heeft van hun optreden, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via T: 0900 - 8844 of T: 0800 - 7000 (anoniem).

De politie waarschuwt tegen het aankopen van illegaal vuurwerk. Gerelateerd