Voor tweede keer illegaal bordeel aan Over de Vesten

06-05-2020 112 Redactie

VLAARDINGEN - Na meerdere meldingen van overlast en een advertentie op internet heeft het interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam een controle uitgevoerd bij een pand aan Over de Vesten. In het pand is een seksinrichting aantroffen. Tijdens de controle kwam een man aan de deur, die bij het zien van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op de vlucht sloeg.

Boa gebeten
De opsporingsambtenaren hielden de man staande. Hij wilde zich niet legitimeren en ging hevig in verzet. Daarbij beet hij een boa in haar arm. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. Later bleek hij een handelshoeveelheid harddrugs op zak te hebben.

Tweede keer
Het is voor de tweede keer dat op hetzelfde adres een seksinrichting is aangetroffen. De burgemeester heeft het pand met een spoedsluiting gesloten in afwachting van een definitieve bestuurlijke maatregel. Die valt waarschijnlijk hoger uit dan gebruikelijk, omdat sprake is van herhaling. Tegen de dealer is een bestuurlijk handhavingstraject opgestart.Gerelateerd