Verslag van drukke nacht van Politie Noodhulpdienst

28-06-2021 112 Redactie

Foto: bron Jeugdagenten Schiedam-Noord


SCHIEDAM - Vannacht draaide Marlies, jeugdagent in Schiedam, samen met collega-agent Michel een dienst op de zogenoemde noodhulpdienst van de politie in Schiedam.  Onder meer een overlastgever en een vernieler van ruiten werden naar het politiebureau gebracht.

Terwijl de twee agenten een aangever van huiselijk geweld terug naar huis brachten, troffen zij op de Nieuwe Damlaan een bebloede man aan. Een andere politiewagen werd opgeroepen om de man naar de huisartsenpost te brengen. Uit onderzoek van de politie bleek dat er geen strafbare feiten waren en dat verdere hulp van de politie niet nodig was. 

Na drie meldingen dat een persoon in de Gorzen voor overlast zorgde, troffen de agenten de man aan die de overlast veroorzaakte. De man werd door de politie aangehouden (foto) en naar het politiebureau overgebracht.

Vergezeld door een agent met een politiehond ging de noodhulp naar een melding van een ruzie in de woning. Ter plaatse bleek alles inmiddels rustig, zo meldt jeugdagent Marlies.

Dan was er nog een geval dat iemand de sleutel van het huis vergeten is en daar om halfdrie 's nachts voor de eigen voordeur achterkomt. "Als je medebewoner in diepe slaap is en je zelf geen sleutel hebt dan bonk je maar alle buren wakker om 2:30 uur", zo doet jeugdagent Marlies verslag.

Een ander incident betrof de vernieling van ruiten. Een verdachte van vernieling van twee ruiten werd aangehouden. De verdachte bleek niet toegestane middelen tot zich te hebben genomen.Gerelateerd