Twee Schiedammers vast voor vuurwerkverkoop

04-12-2015 112 Redactie

SCHIEDAM - De politie heeft twee Schiedammers aangehouden op verdenking van het verkopen van illegaal vuurwerk, onder meer aan minderjarigen.

Begin deze week werd op een middelbare school in Schiedam vuurwerk afgestoken op het schoolplein. De school schakelde de wijkagent in, die daarop een kluiscontrole hield. Naar aanleiding daarvan werden vijf jongeren doorgestuurd naar Halt. Daarnaast kwam een vijftienjarige jongen uit Schiedam in beeld, die mogelijk een rol zou hebben gehad in de verkoop van het vuurwerk.

Na verder onderzoek, besloten agenten de woning van een twintigjarige Schiedammer te doorzoeken. Daar werden 240 stuks zwaar vuurwerk aangetroffen, waaronder cobra’s en nitraten. De man is aangehouden op verdenking van het in bezit hebben en de verkoop van illegaal vuurwerk.

Vanochtend werd in deze zaak een tweede Schiedammer aangehouden. Deze negentienjarige wordt ook verdacht van het in bezit hebben en de verkoop van illegaal vuurwerk. De twee aangehouden Schiedammers zitten vast; de  vijftienjarige is heengezonden.Gerelateerd