Twee aanhoudingen na achtervolging

09-06-2021 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Omstanders zagen afgelopen nacht op de ‘s-Gravelandseweg een auto met flinke schade rijden. Dat viel op en er werd melding van gemaakt bij 112. Dat niet alleen: de melder bleef achter het beschadigde voertuig aanrijden en gaf de locatie door aan de meldkamer. Daarop achterhaalde de politie het voertuig al snel. Bij het zien van de politiewagen ging de bestuurder van de beschadigde auto er echter vandoor, waarna de achtervolging werd ingezet.

Ter hoogte van de Franselaan probeerden agenten het voertuig te rammen, maar dit leverde niet het gewenste resultaat. Op de Teylerstraat besloot de bestuurder van de auto te voet verder te gaan. Na een korte achtervolging wisten agenten de man aan te houden. Hierbij is pepperspray ingezet.

Terwijl de politie de auto doorzocht begon een bijrijder agressief gedrag te vertonen. Na meerdere waarschuwingen is ook hij aangehouden. Een tweede bijrijder wist zich na een laatste waarschuwing uiteindelijk te gedragen en kon na controle vertrekken.

De auto is in beslag genomen en weggetakeld naar het politiebureau. Hoe het voertuig aan zijn oorspronkelijke schade kwam is niet bekend.

Bekijk de foto'sGerelateerd