Categorieën

Service

Schiedam weet wel wat het wil - van de politie

Schiedam weet wel wat het wil - van de politie
Wonen

Schiedam weet wel wat het wil - van de politie

  • Redactie
  • 11-07-2017
  • Wonen
Schiedam weet wel wat het wil - van de politie

In maart waren agenten zo sportief om in te gaan op het verzoek van Enzo en Jaey om te komen voorlezen; foto: politie Schiedam

SCHIEDAM - Ze zullen het weten, de agenten van politie Schiedam. Net zoals eerder, bijvoorbeeld in maart bij Enzo en Jaey thuis kwamen voorlezen, vraagt het korps vanavond:  "Waar kunt u ons gebruiken?" En zo'n oproep levert een stroom reacties op.

De actie is al begonnen en duurt tot half tien vanavond, zo laat de politie op facebook weten. "U bepaalt dus mede onze inzet!"

Het regent op het sociale medium reacties. Zoals van Mandy: "We kunnen jullie harde hand en strengheid wel gebruiken straks bij de sectierepetitie van de trompetsectie van de Rijnmondband." Dit in aanloop naar het Wereldmuziekconcours. 

Maar ook prangender zaken worden geopperd. Mariska wil de hermandad graag naar Tuindorp, 'waar ze als gekken rijden'. "Dit is een dertig killometerwijk, waar je eigenlijk geen dertig kan rijden in verband met de kleine straatjes en tegenliggers. Hoe vaak ik al vol op mijn rem heb moeten staan omdat ze te hard rijden, niet normaal." Om nog maar niet te spreken van de spelende kinderen...

Petra van Kralingen-Harpe wil de politie in Groenoord hebben: "Kom even kijken naar een zilverkleurige Ford Focus, die al meer dan acht weken niet van zijn plek is geweest aan het Royaardsplein."

Joke van Blitterswijk zou de actie graag donderdag herhaald zien. Dan wil ze graag bijstand op het Spinhuispad. "Daar is het 'elke donderdagavond (maar ook op zaterdagmiddag) pure ellende met de rijdende disco's, keiharde motoruitlaten, scooters/fietsers die op de stoep rijden."

Bettina Vos vraagt om agenten in de Donker Curtiusstraat. "Bij mij in de flat is iedere nacht harde muziek boven mij. Dat begint om elf uur en gaat door tot vijven in de ochtend." Zachtjes deuren dicht doen is er dan ook niet bij.