Categorieën

Service

Scheuren met gestolen auto

Scheuren met gestolen auto
Nieuws

Scheuren met gestolen auto

  • Redactie
  • 21-06-2017
  • Nieuws
Scheuren met gestolen auto

In de Hoeksche Waard lopen Zandvoort-taferelen zonder finish af

’S-GRAVENDEEL – Ondanks gevaarlijke capriolen en een snelheid van soms 200 kilometer per uur konden een 30-jarige Maassluizer en zijn 32-jarige bijrijder uit Schiedam gisteravond niet aan de achtervolgende politie ontsnappen. In de gemeente Binnenmaas in de Hoeksche Waard werden ze door meerdere politiewagens klemgereden. De Schiedammer werd meteen aangehouden. De bestuurder vluchtte te voet, maar politieagenten hebben over het algemeen een betere conditie…  

Het tweetal viel de politie om negen uur gisteravond op door de snelheid van 187 km/u waarmee ze op de A29 langs Ikea scheurden. Daar geldt een maximumsnelheid van 100 km. De politie gaf stoptekens, maar de bestuurder negeerde dat volkomen en verhoogde juist zijn snelheid om er vandoor te gaan. Zowel bij de afrit Oud-Beijerland als later bij de afrit Numansdorp maakte hij gevaarlijke manoeuvres. En toen ging de rit terug over de A29 om er bij de N217 richting ’s-Gravendeel af te gaan, achtervolgd intussen door meerdere politieauto’s. Door de levensgevaarlijke capriolen kreeg de auto twee lekke banden, waardoor de Maassluizer aan snelheid verloor. Zo kon hij in ’s-Gravendeel,bijna bij de Kiltunnel, worden klemgereden.  

De auto, waarin de Maassluizer en Schiedammer reden, bleek eerder die dag gestolen te zijn in Maassluis. Het tweetal is gearresteerd voor heling, maar de politie onderzoekt nog de exacte betrokkenheid van het duo bij de autodiefstal. De 30-jarige automobilist is ook aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.