Ruzie escaleert; bedreigingen en vandalisme op Stationsplein

02-11-2017 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Een onenigheid tussen twee jongedames zorgde vanavond rond half zes voor onrust op het Schiedamse Stationsplein. Daar dienden zich in korte tijd, opgeroepen via sociale media, zo'n tachtig tot honderd jongeren aan om het geschil te beslechten.

De intentie was niet om de onenigheid verbaal op te lossen. Dusdanig dat burgemeester Cor Lamers zojuist in de vergadering van de raadscommissie in de Aleidazaal sprak van potentiële geweldplegers.

Er zijn twee arrestaties verricht (een man en een vrouw) en veel bekeuringen uitgedeeld wegens het niet opvolgen van bevelen. "Er zijn veel namen genoteerd", aldus de burgemeester.

Vanavond nog worden de twee jongeren die aan het begin stonden vann de vechtpartij bezocht door vertegenwoordigers van de gemeente, aldus Lamers.

De burgemeester stelde door het gebeurde wederom geconfronteerd te zijn met de risico's van sociale media, waar het gaat om het snel kunnen escaleren van een meningsgeschil tussen enkelen.

Ondertussen, sinds een uur of zeven, is de situatie rustig, aldus Lamers. Maar dat gebeurde niet voordat er vandalisme is gepleegd, vuurwerk is afgestoken en provocaties en bedreigingen zijn geuit. "We waren er snel bij", aldus Lamers. "De politie heeft snel opgeschaald zodat veel eenheden ter plaatse waren" alldus de burgemeester, die de gang van zaken 'volstrekt onacceptabel' noemde.

Bekijk de foto'sGerelateerd