Politie zoekt getuigen dodelijk ongeluk A13

18-08-2020 112 Redactie


Laatste nieuws: De politie weet intussen meer over de omstandigheden waaronder de man uit Den Haag in de nacht van maandag op dinsdag op het leven kwam.

Even na vier uur 's nacht reed een auto met daarin twee mannen van 31 en 35 jaar uit Schiedam en Vlaardingen, achterop een ander voertuig met daarin twee Britten. De 35-jarige Vlaardinger raakte daarbij gewond. De man uit Den Haag reed op dat moment voorbij, zag de aanrijding mogelijk gebeuren, en stopte om de betrokkenen te helpen.
Daarop werd hij geschept door een voorbijkomende auto, bestuurd door een dertigjarige man uit Delfgauw. Reanimatie mocht niet meer baten en de 37-jarige Hagenaar overleed ter plekke.

Op beelden van de camera's boven de weg zien de specialisten van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) dat ten tijde van het ongeluk een vrachtauto langs reed. De chauffeur van deze vrachtauto is een van de mensen die de politie graag wil spreken. Ook andere getuigen wordt nog altijd gevraagd zich te melden, via T: 0900-8844.


SCHIEDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een dodelijk ongeluk vannacht op de A13.

Rond vier uur werd daar een man uit Den Haag op weg naar Rotterdam aangereden. De weg is tot tegen half tien afgesloten geweest voor de hulpdiensten en om politie-onderzoek mogelijk te maken.

"Over wat er precies is gebeurd is nog veel onduidelijk", aldus de politie, die mensen oproept T: 0900-8844 te bellen als zij kunnen vertellen wat ze va het ongeval hebben gezien.

De meest waarschijnlijke toedracht is dat de 37-jarige Hagenaar werd aangereden toen hij hulp wilde verlenen aan een automobilist met pech. "Hulpverleningsdiensten hebben al het mogelijke gedaan om het leven van de man te redden", laat de politie weten. "Dat mocht niet meer baten." Er zouden meerdere auto's bij het ongeval betrokken zijn.

Verkeer uit Den Haag in zuidelijke richting werd vanmorgen via de A4 geleid. Daar waren ook problemen met het drukke verkeer, onder meer ook vanwege een auto met panne ter hoogte van het Kethelplein.Gerelateerd