Politie lost waarschuwingsschot bij arrestatie

06-07-2020 112 Redactie

SCHIEDAM - Gisteravond rond tien uur loste een agent een waarschuwingsschot bij een aanhouding. Dit gebeurde op de ’s Gravelandseweg in Schiedam. De twee verdachten werden aangehouden omdat ze iets eerder in Rotterdam in botsing waren gekomen met een auto. Na dit ongeval gingen ze ervandoor en toonden zij vermoedelijk een vuurwapen.

Op de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam Overschie vond gisteravond een aanrijding plaats tussen een auto en een bestelbusje. De bestuurder van het bestelbusje ging er vandoor. Toen de bestuurder van de auto achter het bestelbusje aan reed om te zorgen dat schadeformulieren konden worden ingevuld, toonde één van de inzittenden van het bestelbusje vermoedelijk een vuurwapen.

De inmiddels gealarmeerde politie zag de verdachten bij hun auto staan op de ’s-Gravelandseweg in Schiedam. Omdat er vermoedelijk een vuurwapen aanwezig was, werden de twee aangehouden door middel van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV). Omdat de mannen niet direct luisterden werd er een waarschuwingsschot gelost. Hierna konden de twee mannen van 50 en 44 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.Gerelateerd