Overvallers gieren over de rijkswegen

29-06-2018 112 Redactie

Steeds meer politieauto's zetten de achtervolging in. Foto: Flashphoto

SCHIEDAM – Een woeste achtervolging van Berkel en Rodenrijs via Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam tot aan Leerdam en terug tot Hardinxveld-Giessendam – het leek vanavond wel een film wat zich op de rijkswegen rond Rotterdam voordeed.  

Het begon met een overval op de Albert Heijn in het vernieuwde centrum van Berkel en Rodenrijs. De overvallers sloegen op de vlucht en na een race over de Doenkade ging het verder over de A20 en het Kethelplein. Nabij de Beneluxtunnel pikte een politiehelikopter de auto op, maar de overvallers wisten keihard door te rijden en – met steeds meer politiewagens achter zich aan – wisten ze zelfs Leerdam te bereiken.

Hier op de A15 zagen ze er geen heil in om verder te rijden richting Nijmegen. Ze beslloten pijlsnel de afrit te nemen en vervolgens aan de andere kant van de rijksweg weer de A15 op te rijden richting Rotterdam. Het was een hopeloze vlucht. Bij Giessenburg ging het verkeerd. De vluchtauto knalde op de vangrail, waarna de auto in brand vloog.

Het is niet duidelijk of de overvallers hierbij gewond raakten, maar ze zijn gearresteerd en nog wel onderzocht door ambulancepersoneel.