Op zoek naar twee slachtoffers

16-06-2017 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - De brandweer van Schiedam en van Vlaardingen ging gisteravond op zoek naar twee slachtoffers van een explosie op een ponton aan de Nieuwe Waterwegstraat. Het betrof een gezamenlijke grootschalige oefening.

Op het ponton zou een explosie hebben plaatsgevonden, met daarna brand. Een onbekend aantal personen raakte hierbij - volgens het scenario van de oefening - ernstig gewond. Twee slachtoffers kwamen in het water terecht.

En dus moesten de korpsen aan de bak. Na aankomst direct op zoek naar de vermiste slachtoffers. De brandweer Vlaardingen kon een van de te water geraakten redden met de boot - de hulpverleners waren al aan de Westhavenkade in Vlaardingen te water gegaan. De duikploeg van de brandweer Schiedam zocht naar het andere slachtoffer in het water. Toen die van de bodem boven water werd gehaald, bleek het een pop te zijn.

Ook de gewonden van de explosie kregen verzorging. Nadat de slachtoffers gevonden waren, werd de oefening afgerond. In totaal deden vier tankautospuiten, een hoogwerker, de duikwagen, de boot en de hulpverleningswagen en een ambulancevoertuig mee.

Bekijk de foto'sGerelateerd