Nachtelijk werk bevalt inbreker slecht

01-03-2017 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Een inbreker is zijn nachtelijk werk slecht bevallen. Binnenkomen bleek voor hem een koud kunstje, maar zijn vertrek had de nodige voeten in de aarde.

Politie, brandweer, ambulancepersoneel inclusief dat van de traumahelikopter, er kwam nogal wat aan te pas eer de man afgevoerd kon worden naar het ziekenhuis.

Het ging namelijk ongeveer zo: de man bedacht dat de liftschacht van de flat in de Mgr. Nolenslaan waar hij zijn slag wilde slaan, een geschikte manier was om ongemakkelijke hinderpalen in zijn weg, zoals sloten op voordeuren, te vermijden. Maar de man had zich iets vergist in de maten van de schacht, of in zijn eigen postuur: hij kwam vast te zitten.

Hoe lang hij daar heeft gebivakkeerd is nog niet bekend. Toen zijn aanwezigheid vanmorgen werd ontdekt, moest alles uit de kast om hem veilig weg te krijgen. Hij zat vast tussen de lift en de wand van de schacht. Omdat hij mogelijk flink gewond was kwam er het nodige medische personeel bij kijken. Om de man te bevrijden moest de brandweer de lift gedeeltelijk demonteren. En omdat het gevaar bestond dat de inbreker dan naar beneden zou vallen, werd het springkussen van de brandweer aangerukt.

Het lukte de brandweer uiteindelijk de man te bevrijden. Met behulp van de hoogwerker is hij naar beneden gehaald, waarna hij zelf naar de brancard kon lopen.

Bekijk de foto'sGerelateerd