Met vakantie en zet je kat in je portiek

29-07-2015 112 Redactie

SCHIEDAM - Je gaat zes weken met vakantie. Je trekt de deur van je portiekwoning dicht, draait deze op slot en zet de kat in de mand in het portiek. Over anderhalve maand zien we wel wat er van de kat over is.

Zoiets doe je toch niet? Ja, het gebeurt. De dierenpolitie is in Schiedam opgetreden tegen zo'n geval. Maandagmiddag is de politie naar een portiek in Schiedam-Oost gegaan in verband met (stank)overlast van een kat in het portiek. "Wat bleek, de familie was voor zes weken op vakantie gegaan en heeft de kat, met mand, voerbakje en water in het portiek achtergelaten. De ontlasting deed de kat dan ook in het portiek en dit was al goed te ruiken want het stonk ontzettend. De eigenaresse is door ons op haar vakantieadres gebeld waarbij is afgesproken dat zij binnen 24 uur normale opvang voor de kat zou regelen voordat wij zouden optreden", aldus de politie.

Dinsdagmiddag is de dierenpolitie teruggegaan en de situatie was niet gewijzigd. De politie is vervolgens opgetreden: "De kat is onder bestuursdwang meegenomen en alle kosten, waaronder het reinigen van het portiek en de opvang van de kat zullen op de eigenaresse worden verhaald. Dit zal al snel in de honderden euro's oplopen". De politie vult nog aan op haar eerdere berichten, dat er wel een afspraak met buren zou zijn gemaakt om het voer en water af en toe bij te vullen.

Hoe dan ook, de overlast is ontstaan. Als je weet hoe de urine van een kat ruikt, wil je waarschijnlijk niet in de schoenen staan van de portiekbewoners die niet met vakantie zijn. En al is een kat in staat zijn eigen boontjes te doppen, zo ga je niet met je huisdier om.Gerelateerd