Man mishandelt politiemensen

18-08-2018 112 Redactie

Laatste nieuws: De agressieve man die gisteravond werd aangehouden nadat hij zich verdacht en vreemd gedroeg, verwondde daarbij niet één maar twee agenten.

De politie was op zijn spoor gezet omdat hij de paadjes achter de tuinen van huizen op en neer fietste en in plantenbakken ging zitten. Bij zijn vlucht rende de man door enkele tuinen; toen een agente hem naderde pakte hij een voetenbankje en gooide deze naar haar. Ze kon het ontwijken en achtervolgde de man door een sloot. Volgens het politieverslag  kwam de andere agent van de andere kant aan. "Met de agente op zijn hielen probeerde de man een hek over te klimmen, maar op dat moment kon de andere agent hem bij zijn benen grijpen. Er ontstond een worsteling op de grond, waarbij de man de agent hard op zijn arm en gezicht trapte. Tijdens het boeien, rukte de man zijn arm waaraan de boeien al vastzaten los. Hij zwaaide met zijn arm met de boeien om zo de agent te verwonden. Er waren meerdere agenten nodig om de man te overmeesteren en te boeien alvorens hij naar het politiebureau kon worden vervoerd." De man is aangehouden voor zware mishandeling. Op het bureau testte de man positief op meerdere soorten drugs.

SCHIEDAM - De politie in Schiedam had gisteravond de handen vol aan een verwarde man.

Politieman Rein Hendriks meldt dat de man van 24 op de Kerkweg op de loop ging voor de politie - nadat deze na een melding naar hem op zoek ging.

Om aan de agenten te ontkomen gooide de man een tuinstoel naar een van zijn 'achtervolgers'. "Verderop kon ik hem staande houden, waarna hij mij vol in mijn gezicht trapte", zo vertelt Hendriks. De man is aangehouden voor een poging tot zware mishandeling.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date