Inbrekers ingerekend en alcoholautomobilist gepakt

14-07-2015 112 Redactie

SCHIEDAM -  De politie is de afgelopen dagen druk geweest onder meer met een steekpartij, met alcoholcontroles (een Schiedamse automobilist dronk vijf keer het toegestane) en met het inrekenen van inbrekers.

Er zijn de afgelopen dagen verschillende inbrekers door de politie ingerekend. Inbraken zijn een verbeterpunt in de vorige week bekendgemaakte criminaliteitscijfers voor Schiedam. Zondagochtend vroeg is een 29-jarige man aangehouden voor het inbreken in een bedrijfspand aan de Jozef Oreliosingel. Zijn aanhouding kon worden verricht dankzij een alerte getuige, meldt de politie. De inbreker werd zondagochtend betrapt toen hij een gesloten bedrijfspand aan de Jozef Oreliosingel uit kwam lopen. Hij gedroeg zich verdacht en had wat spullen in zijn hand. Een getuige vertrouwde het niet, maakte ongemerkt een foto van hem en alarmeerde de politie. De politie zag de man vervolgens lopen op de Laan van Bol'es en hield hem aan. Bij zijn fouillering op het politiebureau troffen agenten de gestolen spullen aan. De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit nog vast. Op een bedrijventerrein in de polder werden gisteren meerdere mannen aangehouden met gestolen goederen, die door middel van inbraken verkegen zijn.

Bij alcoholcontroles in Vlaardingen en Schiedam afgelopen vrijdag bliezen in totaal zes weggebruikers boven het toelaatbare. Vier van hen bleken daadwerkelijk teveel gedronken te hebben om niet meer te mogen rijden en kregen een proces verbaal. Een 29-jarige Schiedammer spande de kroon: hij blies 1115 ugl, ruim vijf keer meer dan maximaal is toegestaan (220 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De controles werden door politievrijwilligers en enkele beroepsagenten uitgevoerd.Gerelateerd