Iedere dag raak in Schiedam

21-12-2015 112 Redactie

SCHIEDAM - Het was een drukke week, voor criminelen die het op Schiedamse woningen hadden voorzien, voor gedupeerde bewoners en voor de politie. Zeven keer was er afgelopen dagen een poging tot inbraak.

Alsof het boevengilde niet overwerkt wilde raken, was er iedere dag één inbraak. Het begon op maandag in de Verdistraat. Terwijl de bewoners thuis waren, slaagden slechtwillenden erin via het balkon op de eerste etage de woning binnen te komen. Er zijn goederen weggenomen uit de woning.

Dinsdag was er een poging in inbraak op de Burgemeester van Haarlenlaan. Woensdag was zo'n poging wel succesvol in de Iepenlaan. De dader ging via de achterzijde de woning binnen; uit de woning werden diverse goederen weggenomen.

Donderdag was het de beurt aan het Cornelia van Zantenplein. De inbreker kwam via het balkon op een hoog de woning binnen. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen. Vrijdag was er een inbraak in de Gordonstraat. Hier was de achterzijde de zwakke plekken die maakte dat er diverse goederen konden worden weggenomen.

Zaterdag werd in de Dr Schaepmansingel juist weer via de voorzijde ingebroken. De woning werd geheel doorzocht en er werden diverse goederen meegenomen. Gisteren, zondag, werd de inbreker overlopen door de bewoners die thuis waren. Dat gebeurde aan het Bachplein. De dader was binnengekomen via een openstaand raam.

 Gerelateerd