Hebben de daders zich vergist?

19-06-2018 112 Redactie

Schoten op het verkeerde raam? Foto: Flashphoto

SCHIEDAM – Donderdag kreeg een gezin aan de Mgr. Nolenslaan de schrik van zijn leven, toen er op hun flatwoning werd geschoten. De politie was snel ter plaatse en vond ook een handgranaat op het balkon. Maar er zijn nu aanwijzingen dat de daders zich in het adres vergist hebben. “De daders hebben vermoedelijk het verkeerde huis getroffen”, zegt de politie in een verklaring dat een grootschalig onderzoek is gestart.  

De eerste aanwijzingen zijn dat er één of meer mannen hebben gelopen op het dak van de winkels van de Mgr. Nolenslaan vlak onder de woning. Zo kan de granaat op het balkon zijn gelegd.  De politie zoekt getuigen die op de winkeldak mensen hebben gezien. 
Beneden zijn er twee mannen in donkere kleding gezien bij een donkerkleurige auto. Deze auto is na het incident weggereden, meteen teruggekomen en via de Piersonstraat weer weggereden. Ook hierover zou de politie meer willen weten.  

Er is vrijdag een mobiele camera-unit geplaatst in de Mgr. Nolenslaan in verband met de veiligheid van de bewoners. “Alle informatie is welkom”, zegt de politie. “Heeft u mogelijk iets gezien, is u die donderdag- op vrijdagnacht iets opgevallen in de omgeving van de Mgr. Nolenslaan, of heeft u informatie over de twee mannen die gezien zijn bij een donkerkleurige auto, of heeft u iemand zien lopen over het dak van de winkels, of heeft u misschien camerabeelden en sprak u nog niet met de politie? Meld u dan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.”  

Donderdag wordt de zaak getoond in Bureau Rijnmond, vanaf vijf uur en daarna elk uur na het nieuws.