Grote inzet hulpdiensten voor verstekelingen

19-11-2019 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL

Laatste nieuws: De verstekelingen worden met de bus afgevoerd van de ferryterminal. Twee gaan er naar het ziekenhuis voor medische verzorging, de 23 anderen gaan naar 'een politielocatie'.

Laatste nieuws: Bericht van Rijnmond Veilig: "Inzet hulpdiensten Vulcaanhaven Vlaardingen - Het gaat om 25 mensen die van boord worden gehaald en eerst de medische hulp ontvangen die zij nodig hebben. Vanaf het schip kwam eerder het bericht dat er geen mensen overleden zijn."

Laatste nieuws: De hulpdiensten bevestigen dat zij uitgaan van 26 mensen, die zijn aangetroffen in een koelcontainer.  Die zijn aangetroffen op het schip Brittania Seaways. Het schip was even na vieren uit Vlaardingen afgevaren en even na half zeven weer terug op de terminal.


VLAARDINGEN - Flashphoto maakt melding van mogelijk 26 verstekelingen die zijn aangetroffen op een schip.

De hulpdiensten zijn massaal naar de DFDS-terminal in de Vlaardingse Vulcaanhaven gegaan. De melding was dat er verstekelingen op een schip gevonden zijn. Mogelijk gaat het zelfs om zo veel als 26 vluchtelingen. 

In totaal tien ambulances en het Mobiel Medisch Team zijn gealarmeerd om hulp te bieden. De meldkamer heeft het incident opgeschaald naar een GRIP1-situatie.

Volgens een ooggetuige gaat het om een veerboot die onderweg was naar Engeland en terug is gekeerd naar de terminal in Vlaardingen.

Vlaardingen24 is een liveblog begonnen. Zie hier.

Bekijk de foto'sGerelateerd