Grote controleactie in de Gorzen

17-02-2017 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Een grote integrale actie van de hulpdiensten en partners gisteravond in de Gorzen. Aan de actie deden de politie, Toezicht & Handhaving van de gemeente, de brandweer en de douane mee.

De brandweer controleerde in samenwerking met medewerkers van Toezicht & Handhaving het parkeergedrag in de wijk. Indien voertuigen dusdanig verkeerd geparkeerd stonden dat de brandweerwagen moeite had om te passeren, werd een waarschuwingsbekeuring gegeven. Op deze bon staat wel het bedrag van de boete (140 euro) en wordt de overtreding in het systeem geregistreerd, maar zit er nog geen sanctie aan vast. Indien hetzelfde voertuig later nogmaals betrapt wordt op hinderlijk parkeren, wordt de bekeuring wel gegeven.

De toezichthouders van Toezicht & Handhaving van de gemeente controleerden ook op overlast van honden en gingen na of de mensen die in een woning waren daar ook daadwerkelijk waren ingeschreven. Ook diverse bedrijven, waaronder de horeca, werden onderworpen aan een controle. De politie en douane gaven ondersteuning op diverse controleplaatsen.Gerelateerd