Grote brand op Dam

18-11-2022 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: Flashphoto


Laatste nieuws: Vijftien mensen moesten tijdens het blussen hun woning verlaten. En van hen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoer. Er blijkt geen sprake van een wietplantage in het pand, zo laat de brandweer weten.

Laatste nieuws: De woning is van binnen volledig uitgebrand, er is weinig meer over van het interieur. Om het vuur te kunnen bereiken heeft de brandweer enkele ramen uit de woning geramd. Vanuit de lucht is de vuurhaard in kaart gebracht met behulp van een drone. De brand is uitgebroken op de bovenste etage van het pand. 

De directe omgeving van de dam is enige tijd afgesloten geweest voor alle verkeer. Vanuit de Westvest is een watertransport aangelegd voor de aanvoer van voldoende bluswater. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van het ontstaan van de brand is. De brandweer houdt er rekening mee dat er mogelijk een wietplantage in het pand aanwezig was.

SCHIEDAM - In een woning op de Dam is vanochtend brand uitgebroken op de tweede etage van een woning. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand en is opgeschaald naar grote brand en niet veel later ook naar zeer grote brand. Het was korte tijd onduidelijk of er nog mensen aanwezig waren in het gebouw. Er zijn meerdere ambulances gealarmeerd voor eventuele gewonden. Voor het blussen van de brand is een groot watertransport ingezet. Later meer

Bekijk de foto'sGerelateerd