Gewonde sloopwerker in kunstmatige coma

26-01-2017 112 Redactie

SCHIEDAM – De medewerker van Lek Sloopwerken die dinsdag tijdens werkzaamheden aan Mavo Schravenlant gewond raakte, ligt nog altijd in het Erasmus MC. Naar verluidt zal morgen worden geprobeerd de man uit zijn kunstmatige coma wakker te maken. Daarin werd hij gebracht omdat hij anders ernstige pijn zou lijden.

Medewerkers en bedrijfsleiding van het bedrijf uit Woerden zijn ernstig geschrokken van de gang van zaken. De twee machinisten die tegelijk met de 'man op de grond' aan het werk waren tijdens de sloop, hebben een paar dagen vrij gekregen. Zij verleenden eerste hulp aan hun collega en waarschuwden de hulpdiensten.

Het opmerkelijke is dat ook zij niet hebben gezien wat er is gebeurd; zij waren op de kraan aan het werk, met hun rug naar hun collega. Maar de toedracht is hun wel duidelijk. De collega op de grond werd bedolven onder vallend puin. Dat gebeurde niet terwijl de muur waaruit het puin kwam vallen, werd aangepakt. De muur stond juist al enige tijd en leek stabiel. De man is dus ook niet naar beneden gevallen, zoals direct na het ongeluk werd gespeculeerd.

Zie ook het artikel van dinsdag.