Getuigen gezocht van beroving vrouw uit Tuindorp

11-10-2016 112 Redactie

SCHIEDAM - Politie Schiedam roept mensen die mogelijk informatie hebben die kan leiden tot aanhouding van een stelende man die zich voordeed als politieagent, op zich te melden.

Afgelopen woensdag werd een oudere dame in haar woning in de omgeving van de Schiedamseweg, beroofd van haar sieraden. De dader deed zich hierbij voor als politieagent en kwamen met een smoes bij het slachtoffer aan de deur. "Toen zij de deur opendeed, werd zij aan de kant geduwd en werd haar woning doorzocht. Mevrouw is slecht ter been en kon alleen maar toezien en horen hoe haar dierbare spullen, waaronder onder andere een trouwring van haar overleden man, mee werden genomen", aldus de politie. Mogelijk was er een medeplichtige betrokken bij de roof.

De politie zoekt nu mensen die rond 5 oktober iets opvallend gezien hebben in de omgeving van de Schiedamseweg, of stadgenoten die mannen aan de deur kregen die zich voordeden als politieagent - maar dat waarschijnlijk niet zijn. Ook zijn de onderzoekers nieuwsgierig naar mensen die in politiekleding, of kleding die daar op lijkt, loopt, maar niet bij de politie werkt.

Overvallen Tuindorpse kon een goed signalement van de dader verschaffen. Het gaat om een Nederlands uitziende man, die accentloos sprak, ongeveer 45 jaar oud is, een bril droeg zonder montuur, een blauwe pet op had en nette donkerblauwe kleding droeg en een verzorgd uiterlijk had.

"We hebben informatie dat deze dader(s) niet alleen in Schiedam heeft toegeslagen, maar mogelijk ook in andere plaatsen in en om Rotterdam", aldus de politie. Mensen die denken informatie te kunnen verschaffen wordt gevraagd contact te nemen met de afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit van het basisteam Schiedam via T: 0900-8844.Gerelateerd