Elf vrachtauto's in beslag genomen

28-06-2016 112 Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM / ROTTERDAM - De politie heeft vanmorgen elf vrachtwagens van het bedrijf AFE Transport in beslag genomen. Zij waren gestald op het voormalige afvalstation van Irado in de Van Heekstraat. AFE is gevestigd in de Gantelstraat, in het Rotterdamse deel van de Spaanse Polder. 

De inbeslagname maakt deel uit van een grootschaldig onderzoek naar de handel in cocaïne. Daarbij werden vanmorgen ook panden in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon doorzocht, in totaal op zeven locaties. Twee mannen van 28 en 36 jaar zijn opgepakt. Zij zouden drugstransporten hebben georganiseerd. AFE Transport is gesloten en het personeel is naar huis gestuurd.

Het politieonderzoek startte september vorig jaar. Dit gebeurde na het oppakken van een Engelsman, verdacht van drugsimporten. Via hem kwam AFE in beeld. In april werd in een bedrijfspand aan de Westvlietweg in Den Haag vijfhonderd kilo cocaïne in beslag genomen, naar verluidt in de dubbele bodem van een oplegger. Toen werden al negen mannen aangehouden.

Bij de acties, vanochtend vroeg, waren ruim tachtig agenten betrokken. Ook een eenheid van de Koninklijke Landmacht deed mee. Die is gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen ruimtes.

Transportbedrijf AFE raakte volgens RTV Rijnmond al eerder in opspraak. Twee jaar geleden ontdekte vakbond FNV dat de onderneming werkte met brievenbusfirma's in Bulgarije om goedkope Bulgaarse chauffeurs te kunnen inhuren.Gerelateerd