Drie jongens steken nu al vuurwerk af

10-07-2020 112 Redactie

foto: bron Izak van der Vliet, Politie Schiedam

SCHIEDAM - Drie jongens onder de twaalf jaar zijn aan het Burgemeester van der Lippad in Schiedam gisteren door de politie betrapt op het afsteken van vuurwerk.

Wijkagent Schiedam Nieuwland Noord Izak van der Vliet meldt: "Gisteren drie jongens kunnen achterhalen die vuurwerk afstaken aan het Burgemeester van der Lippad. Ze renden weg. Wij waren zoet met andere melding, dus hebben er niet direct inzet op gepleegd. Later hebben we hen in de wijk aangetroffen, drie heren onder de twaalf jaar. We hebben hen thuis afgezet en zijn in gesprek  gegaan met ouders. Dat waren prima gesprekken." 

Het Burgemeester van der Lippad loopt in Bijdorp evenwijdig aan de A20 en buigt aan het eind af naar het tunneltje onder de metro, de foto laat het laatste stukje van het pad zien naar het tunneltje dat naar de wijk Nieuwland voert. "We waren bezig met een melding verdachte situatie met scooter. Deze man controleerden wij. Op dat moment hoorden wij een knal en zagen wij drie knaapjes wegrennen in het tunneltje naar de Johan de Wittsingel", zo licht Izak van der Vliet ons desgevraagd de foto nader toe.

Het is voor consumenten tijdens de jaarwisseling, maar niet eerder dan 18.00 uur op 31-12, toegestaan om vuurwerk af te steken. Landelijk geldt komende jaarwisseling een verbod voor consumenten op het afsteken van zwaar vuurwerk. De gemeenteraad van Schiedam was van plan dat uit te breiden tot een algeheel vuurwerkafsteekverbod, maar om de vijf vuurwerkverkopers in onze stad van dienst te zijn is dit algehele verbod opgeschoven en geldt er pas tijdens jaarwisseling 2021/2022 een algeheel verbod. Tijdens komende jaarwisseling mag er dus nog wel licht vuurwerk worden afgestoken zoals sierpotten. Lees verder in ons artikel: totaal vuurwerkverbod schuift jaar opGerelateerd