Demonstratie ontspoort in geweld en vernielingen

20-11-2021 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: Flashphoto


ROTTERDAM - Een demonstratie tegen de Coronamaatregelen en het vuurwerkverbod in Rotterdam liep gistersavond compleet uit de hand. Vrij snel na het beginde van de demonstratie braken er rellen uit. Grote groepen personen pleegden vernielingen en keerden zich tegen de politie. Hierbij werden meerdere politiewagens compleet vernield en geplunderd. Eén politieauto is ook in brand gestoken.

De hulpdiensten schaalden op naar Grip 2 en de Mobiele Eenheid was met tientallen voertuigen ter plaatse. Ook de waterwerpers werden ingezet tegen de relschoppers. Vele ambulances stonden paraat en ook de brandweer samen met het speciale QRT-team stond stand-by. Dit team heeft speciale uitrusting om te kunnen werken in een dreigende situatie.

Ondanks de massale inzet duurde het lang voordat de hulpdiensten veilig konden optreden. Diverse agenten moesten hun voertuigen verlaten en vluchten. Deze voertuigen werden vervolgens vernield of in brand gestoken. Ook de brandweer moest vluchten en het blusvoertuig achterlaten. Dit bleek bij terugkomst nog wel intact te zijn.

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht en stelt een groot onderzoek in naar de identiteit van de relschoppers. Het gebied rondom de Coolsingel leek veranderd te zijn in een complete war-zone: overal lagen brokstokken, opgeworpen barricades en resten van in brand gestoken (deel)scooters en andere materialen.

De collega's van Flashphoto maakten bijgaande beelden.

Bekijk de foto'sGerelateerd