D66 maakt zich zorgen om communicatie rond brand Botlek

22-08-2017 112 Redactie

SCHIEDAM - De fractie van D66 in de Schiedamse gemeenteraad wil van burgemeester & wethouders weten hoe zij zich gaan inzetten om problemen in de communicatie zoals die zich gisteravond voordeden bij de brand bij Exxonmobil, in de toekomst te voorkomen. Ook Schiedammers werden immers gedupeerd door haperende informatievoorziening.

Klopt het dat binnen een gebied niet iedereen die zich voor ontvangst van een NL-Alert had aangemeld, er ook daadwerkelijk een ontvangen heeft, zo vragen Juliette Glavimans en John van Sliedregt zich namens de fractie af. Zij weten van Schiedammers die, ook al waren ze aangemeld voor NL-Alert, geen berichten ontvingen. Dat kan volgens de twee toch niet de bedoeling zijn. Sowieso is het wijs om geen lege berichten te versturen, zoals in eerste instantie het geval was.

En hoe kan het dat de website Rijnmondveilig.nl niet bereikbaar was vanwege de grote toeloop aan bezoekers? Bij een voor calamiteiten bedoelde site mag je dat immers verwachten, zo stellen de twee in hun vragen aan het college. Dringende maatregelen zijn volgens hen gewenst en B&W moet daar op aandringen. En wat kost de website Schiedam eigenlijk?