Containers met zuur in bos bij Schiekade

18-06-2018 112 Redactie

Onderzoek op de vindplaats van de containers. Foto: Flashphoto

SCHIEDAM – Aan de Schiekade zijn vanmiddag containers gevonden met een zuur, dat echter geen direct gevaar opleverde voor de omgeving, waar zich het woonwagenkamp bevindt.  

De hulpdiensten kregen vanmiddag een melding dat er in een bos aan de Schiekade containers met een onbekende inhoud lagen. Het gaat om IBC’s, een soort opslagvat dat qua grootte het midden houdt tussen drums en bulktransport. Ze zijn populair als opslagtanks van regenwater bij eigenaren van grote tuinen. Ook worden ze gebruikt voor opslag en transport van vloeibare en korrelige producten als chemicaliën, voedingsingrediënten, oplosmiddelen en farmaceutische producten.  

De brandweer, de DCMR Milieudienst Rijnmond, de politie en de gemeente Schiedam kwamen na de melding snel ter plaatse. De brandweer heeft samen met de DCMR metingen en onderzoeken verricht. Nadat bleek dat er geen direct gevaar was voor de omgeving kon de brandweer terug. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de IBC s opruimen en ter plekke enkele tegels verwijderen. Uit onderzoek is gebleken dat er een zuur in de containers zit.

Bekijk de foto's
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date