Categorieën

Service

Chauffeur en agenten redden twee kinderen

Chauffeur en agenten redden twee kinderen
112

Chauffeur en agenten redden twee kinderen

  • Redactie
  • 20-10-2016
  • 112
SCHIEDAM - Op het juist moment op de juiste plaats. Zo typeren de politiemensen die vanmorgen twee kinderen uit een brandende auto haalden hun optreden. Dat geldt helemaal voor een bestuurder van een bestelbusje die handelend optrad.

De twee agenten van het Team Verkeer Rotterdam surveilleerden op de A20, toen zij van de meldkamer te horen kregen dat er waarschijnlijk een auto in brand stond op de vluchtstrook, even voorbij de plaats waar zij reden. Als zij seconden later bij de auto aankomen, blijkt deze al niet meer te redden. Een vrouw is uit de auto gekomen, maar er zitten nog twee kinderen in de auto. De automobiliste krijgt behalve haar eigen portier, geen deur open.

De bestuurder van een bedrijfsbusje dat achter de auto is gestopt, weet een kind uit de auto te halen door met zijn blote handen een raam in te stompen. Daarna moet nóg een kindje (drie jaar en vastgesnoerd in zijn kinderzitje) worden gered. Een agent slaat een achterraam in met een koevoet. Een  grote steekvlam is het gevolg. Terwijl de bekleding van de achterbank al brandt, slaagt één van de politiemensen er in om de gordel van het kinderzitje los te maken en daarna het jongetje met een grote zwaai door het achterraam naar buiten te trekken.

Behalve een schram heeft het jongetje niks. "De politieman mist een groot gedeelte van zijn krullen…", aldus het politiebericht. De auto is even later totaal verwoest.

Omdat tijdens de surveillance een camera meedraait, is veel van wat is gebeurd op het bijgaande filmpje te zien.