Brandweer werkt door na grote brand

27-02-2019 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlasphotoNL

SCHIEDAM - De Veiligheidsregio meldt dat de hele nacht is doorgewerkt aan het nablussen en opruimen van de brand aan de Van Cleefstraat/ Nieuw-Mathenesserstraat/.Van Deventerstraat. In het hallencomplex zaten vier bedrijven, waaronder Gio Meubelen.

Met een kraan worden delen van de afgebrande gebouwen gesloopt, om te voorkomen dat enkele muren die niet meer stabiel zijn, omvallen. Er staan nog twee blusvoertuigen en een hoogwerker voor de laatste bluswerkzaamheden, aldus de Veiligheidsregio vanmorgen.

Met daglicht is de enorme schade goed te zien. Van het gehele pand is bijna niets meer over. Ook zijn meerdere nabij geparkeerde voertuigen verwoest. 

De omgeving is voorlopig ruim afgesloten.

Bij de brand en het blussen vielen geen gewonden.

In een gebied ten noordwesten van de brand zijn roetdeeltjes en brandresten terechtgekomen. Dat betreft dus Schiedam-Oost en Centrum. Tot zeker twee kilometer van de brand troffen vertegenwoordigers van de brandweer die aan. Het beste is, voor wie van de deeltjes af wil, deze weg te spoelen en grotere resten bij het afval te doen. Ook is de gemeente begonnen met het schoonmaken van de wegen in Schiedam omdat in een groot gebied roetdelen zijn neergekomen.

Zie ook dit bericht.

Ps. Dit bericht is na eerste plaatsing aangepast.

Bekijk de foto'sGerelateerd