Brand in Gorzen veroorzaakt door hennepteelt

12-09-2016 112 Redactie

SCHIEDAM - De brand afgelopen zaterdag in een pand op de hoek van de Nieuwe Maasstraat en de Numansdorpsestraat, is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een transformator, gebruikt bij de hennepteelt. Dit maakt de politie bekend.

De brand woedde op de bovenste verdieping van een woning, boven een leegstaand winkelpand. De rook, die onder de dakpannen vandaan kwam, is meteen door de brandweer geblust. "Op dezelfde verdieping bloeide een hennepkwekerij van ongeveer honderd planten. Na de brand stonden er nog dertig plantjes overeind. Die zijn vernietigd", zo laat de politie weten.

De brandweer heeft onderzoek gedaan naar de aard van de brand. Zeer waarschijnlijk is de brand ontstaan bij een transformator in de kwekerij. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De bewoner was op het moment van de brand niet aanwezig.

De gang van zaken is voor politie en brandweer wederom aanleiding om mensen die weet hebben van, of een vermoeden hebben van de aanwezigheid van hennepteelt, op te roepen dit te melden bij de politie.Gerelateerd