Categorieën

Service

Bos-atlassen blijken inzet schietincident Laan van Bol'es

Bos-atlassen blijken inzet schietincident Laan van Bol'es
Onderwijs

Bos-atlassen blijken inzet schietincident Laan van Bol'es

  • Redactie
  • 26-02-2016
  • Onderwijs
Bos-atlassen blijken inzet schietincident Laan van Bol'es
SCHIEDAM / ROTTERDAM - Een vijftienjarige jongen uit Schiedam wordt ervan verdacht een centrale rol te spelen in de verkoop van tientallen gestolen Bos-atlassen. Hij werd begin deze week aangehouden; gisteren pakte de politie een 29-jarige Rotterdammer op in verband met deze zaak.

De Bos-atlassen waren ook de inzet van de pseudokoop die vorige week leidde tot het schietincident op de Laan van Bol'es.

De zaak kwam aan het rollen toen een middelbare school uit Vlaardingen op vorige week dinsdag aangifte deed van diefstal van zo’n tachtig atlassen. Een medewerker van de school zag dat op Marktplaats een verkoper tientallen Bos-atlassen aanbood. Agenten maakten een afspraak met de aanbieder. Die vond plaats op woensdag 17 februari. Agenten in burger spraken af met de verdachten. Het bleek te gaan om drie jonge Schiedammers (twee van zestien en één van zeventien). Toen de ‘kopers’ zich bekendmaakten als politiemedewerkers, sloeg een van de jongeren op de vlucht; hij was degene die een voorwerp had dat naar uiterlijk en werking een vuurwapen leek, waarop de politie op hem schoot. Inmiddels is de jongen voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem voor veertien dagen langer vastzette. De Rijksrecherche onderzoekt het schieten door de politieagent.

De andere twee jongens werden direct aangehouden en na enige dagen op vrije voeten gesteld. Het onderzoek naar de gestolen schoolspullen werd voortgezet. Dat leidde tot de aanhouding van de vijftienjarige jongen. Hij wordt verdacht van het daadwerkelijk aanbieden van de gestolen schoolboeken via Marktplaats. Bij doorzoekingen vond de politie nog meer atlassen, onder andere onder zijn bed. Naar het nu lijkt werden de atlassen gestolen van verschillende middelbare scholen. Het onderzoek wordt nog voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De vijftienjarige is inmiddels op vrije voeten, maar blijft verdachte van heling.

De 29-jarige Rotterdammer zou atlassen hebben gekocht en zit nog vast.