Blunderende trucker zorgt voor gevaar voor Beneluxtunnel

20-07-2020 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Een vrachtwagenchauffeur besloot maandagmiddag niet het risico te nemen om de Beneluxtunnel in te rijden, omdat hij twijfelde of zijn hoge lading de tunnel wel door zou komen.

Hij kwam echter pas tot die inzicht vlak voor de tunnel. Daar stopte hij op de vluchtstrook, om de hoogte van zijn lading na te meten. Afremmende verkeersmaatregelen waren er niet. De inzittenden van een passerend busje van de Marechaussee zagen de vrachtwagen staan en gingen over tot beveiligen van de situatie.

De chauffeur was inmiddels weggelopen en nergens meer te bekennen. Toen hij terugkwam is hem duidelijk gemaakt dat hij nooit zijn voertuig had mogen achterlaten.

Rijkswaterstaat sloot de toegangsweg naar de tunnel af, zodat de vrachtwagen achteruitrijdend de snelweg kon verlaten. Hier werd de juiste hoogte gemeten: 4,25 meter terwijl er in Nederland een maximum geldt (zonder vergunning) van vier meter. De chauffeur kreeg hiervoor een bekeuring van duizend euro. Ook het bedrijf waar de vracht geladen was, gevestigd aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen, kan een bekeuring tegemoet zien. 

Een ding deed de chauffeur met zijn gevaarlijke actie wel goed, aldus Rijkswaterstaat: hij voorkwam met zijn stop een mogelijke schade aan het plafond van de tunnel en oponthoud voor achteropkomend verkeer.

Bekijk de foto's