Automobilist crasht voor politiebureau Schiedam na achtervolging

27-05-2020 112 Redactie

Foto: Politie Landelijke Eenheid Zuidwest

SCHIEDAM – Een automobilist is dinsdagmiddag na een achtervolging door de politie voor het politiebureau van Schiedam gecrasht.

De politie signaleerde een voertuig op de A13 ter hoogte van Delft waarvan zij het vermoeden hadden dat de kentekenplaten vals of gestolen waren. “Nadat wij het stopteken hadden gegeven gaf de bestuurder vol gas en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Rotterdam,” meldt de politie.

“Kennelijk kon de bestuurder geen twee dingen tegelijk want ons in de gaten houden en goed rijden waren niet aan hem besteed. Het voertuig crashte dan ook al snel, vlak voor de voordeur van bureau Schiedam en de bestuurder ging er te voet vandoor. Helaas voor hem kunnen wij niet alleen snel rijden maar is een sprint trekken ook een makkie.”

De politie heeft de verdachte aangehouden en de gestolen auto met gestolen of valse kentekenplaten in beslag genomen. De politie meldt dat de recherche van politie-eenheid Rotterdam verder onderzoek doet en dat de verdachte een ‘assortiment bekeuringen’ tegemoet kan zien. “Het vermoeden bestaat dat de verdachte onder invloed van GHB reed en ook hiervoor zal proces-verbaal voor worden opgemaakt.”Gerelateerd