Arrestatie, 25 bekeuringen en beslag op zes wagens

29-06-2018 112 Redactie

Preventief fouilleren op het Albert van Raalteplein. Foto: Flashphoto

SCHIEDAM – Bij een gecoördineerde actie in wijk Groenoord is een 28-jarige Vlaardinger gearresteerd wegens het op zak hebben van tien zakjes cocaïne. De Belastingdienst nam zes auto’s in beslag en inde voor een totaal van 19.000 euro. En voorts schreven politieagenten 25 bekeuringen uit voor rijden zonder rijbewijs, mobiel bellen achter het stuur, het niet dragen van een bromfietshelm en nog wat overtredingen.  

Ziehier het resultaat van een middagje preventief fouilleren. Het gebeurde op het Albert van Raalteplein in Groenoord-Midden. Burgemeester Cor Lamers heeft deze buurt aangewezen als veiligheidsrisicogebied em dat geeft de politie de mogelijkheid om personen te fouilleren en voertuigen te doorzoeken. Vanmiddag hielden agenten van het wijkteam Groenoord een actie in samenwerking met de verkeerspolitie en de Belastingdienst.

Zestig mensen werden gefouilleerd. Controle van auto’s en inzittenden leverde de arrestatie op van een 28-jarige man uit Vlaardingen. De tien zakjes drugs zijn in beslag genomen en de Vlaardinger is ingerekend voor verhoor. Een andere man deed afstand van drie messen.