Aanhoudingen na voertuiginbraak

14-08-2018 112 Redactie/Flashphoto

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Twee auto-inbrekers zullen zich afgelopen nacht nog lang heugen. Hun inbraak in een auto aan de Hoeker in Woudhoek leidde tot een klopjacht, met inzet van eene helikopter en een politiehond. Een van de mannen werd door de hond in zijn bil gebeten. De inbrekers, twee Oost-Europese mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden.

Bewoners van de Hoeker zagen om ongeveer half vier vannacht dat er werd ingebroken in een auto. Zij belden de politie. Maar voordat die in de Botenbuurt waren, gingen de autokrakers ervandoor. Bij de zoekactie die volgde, werd ook een helikopter ingezet. Met warmtebeelden vanuit de helikopter konden de twee snel worden gelokaliseerd.

De oudste van de mannen, een 28-jarige man, werd gezien bij de Harreweg. Hij had zich verscholen, maar dat hielp hem weinig. Agenten met een politiehond werden door de helibemanning naar de man geleid en konden hem aanhouden. De man verzette zich wel, maar dat hielp hem niet.

Zijn ‘collega-inbreker’ had een lastiger plek gevonden om zich voor de agenten te verstoppen. Hij verschool zich in een sloot aan de Harreweg. Hij reageerde niet op het roepen van agenten. Pas toen de politiehond naar hem beet, koos hij eieren voor zijn geld en kwam uit de sloot. Hij bleek onder meer in zijn bil te zijn gebeten en had daardoor oppervlakkige wonden opgelopen. Ook deze man, 21 jaar oud, is aangehouden.

De mannen zijn ingesloten en naar de inbraak zal nader onderzoek worden gedaan. Ook is het mogelijk dat de twee al eerder vannacht actief zijn geweest in de wijk; de politie vraagt daarom eventuele andere gedupeerden van (auto)inbreek aangifte te doen.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing vanmorgen vroeg, rond half twaalf vanmorgen aangepast.Gerelateerd