Agenda

Zaterdag 27 november

27-11-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl.

Vandaag, zaterdag 27 november staan vooralsnog voorzien de volgende voorstellingen en evenementen, die we onder voorbehoud brengen. Met name de activiteiten in de avond kunnen formeel nog doorgaan, vanaf morgenavond niet meer, gezien de nieuwe Coronamaatregelen:

Wenneker Cinema

20.00 uur: The United States vs. Billie Holiday
20.30 uur: Spencer

Checkpoint Theater (8+)

De voorstelling, Vetter dan ooit, is verplaatst naar 7 mei volgend jaar - Theater aan de Schie.

Jeu de boules

Bij SKV Nexus. Verzamelen 10.30 uur, loting 11.00 uur - € 2,00. Bij twijfel over doorgaan: T. clubhuis: 010-4711920 of Freek, 06-50416014.

Samen op stap

Samen op stap wanneer u wilt. Zou u, als senior uit de Gorzen, graag weer eens gezellig met iemand willen winkelen in de Koopgoot, de apen bekijken in Blijdorp, lekker uitwaaien aan het strand? De mogelijkheden zijn eindeloos. Vertel ons uw droom en wij gaan samen bekijken of wij die droom waar kunnen maken! Wij maken een afspraak met u wanneer u op stap wilt gaan. Wilt u zich aanmelden of kent u iemand die dit leuk zou vinden? Neem contact op met J&S T: 06-53283235. Wekelijks op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie: Groenelaan 38.

Wijnproeverij

De wijnproeverij die gepland stond bij Nexus gaat niet door.

Next Level Photography

Er is een fototentoonstelling te zien met de titel Next Level in het gebouw Monopole in Schiedam. De tentoonstelling toont een representatie van het eindwerk van Master2Master, een groep gevorderde vrijetijdsfotografen die al sinds 2015 bestaat. De tentoonstelling is tot en met 19 december vrij toegankelijk (wel QR-code) op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Zie I: www.donkerekamers.nl/nextlevel/.

Jubileumconcert Toonkunstkoor

Om 20.00 uur in de Grote of St. Janskerk.

Giga Mega Rommelmarkt

Vanaf negen uur in Sporthal Margriet.

Signeersessie Dick Wittenberg

Om drie uur in Het Schiedams Boekhuis.

Ketelfactory

Ketelfactory toont De Reis, de afscheidstentoonstelling van de expositieruimte aan de Hoofdstraat.
De tentoonstelling heeft veel kwetsbaar en tot bezinning stemmend werk van kunstenaars als Arita Baaijens, Wineke Gartz, Elsa Hartjesveld, Aldo Hoeben, Ton van der Laaken, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Kim Everdine Zeegers en vele anderen.
De Reis omvat drie wandelingen (audiotours), een tentoonstelling (waarvoor het gebouw een gedaantewisseling heeft ondergaan), films en boeken. Van een tot vijf geopend.

Glashard, post-graffiti

Op het terrein van de voormalige glasfabriek aan de Buitenhavenweg is vandaag voor het eerst de expositie Glashard, post-graffiti te zien, georganiseerd vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Van elf tot vijf.
Vandaag kan ieder die wil meebouwen aan een sculpturenlandschap met de kunstenaars Naamlooozz (Kenneth Letsoin) en Heimprofi (Krista Burger). De workshops zijn van 11.00 – 16.00 uur. De workshops zijn gratis, exclusief je ticket voor het museum. Aanmelden is fijn, maar aanwaaien mag ook.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.