Agenda

Zondag 26 september

26-09-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zondag 26 september onder meer:

Sjieke feesten

Feestweekend bij Café Sjiek aan de Oude Sluis, met livemuziek en dj's. Vandaag: Floorjaxx en Sophisticated. Vanaf vier uur 's middags. "Er is uitsluitend toegang in combinatie met id-bewijs en een geldige QR-code in de Corona Check App (test-, vaccinatie- of herstelbewijs)."

Theater Aan de Schie

Voorstelling van Stef Bos: Bloemlezing. Aanvang: 15.00 uur. Toegang: € 24,50.

Ontmoeting op zondag

Het ontmoetingscentrum aan de Nieuwe Damlaan in Nieuwland is iedere zondag van 10.00 tot 13.00 uur open voor ontmoeting.

Wenneker Cinema

15.00 uur: Le meilleur reste à venir
15.30 uur: La Haine

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan.
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

Kunst Werkt

‘Het wordt tijd dat we aardig worden voor de aarde.’ Dertien kunstenaars tonen hun verbeelding van dit idee in het pand van Kunst Werkt aan de Boterstraat: Dick Berckenkamp, Maaike van de Gevel, Pim van Halem, Marco Hamoen, Martine de Heij, Inge Hoefnagel, Nancy Hoogstad, Carine Hooykaas, Friedie Kloen, SAGE, Annemarie van Ulden, Karin de Visser, Sasha Zuidam. 
Curator is Rob van der Ven. Te zien van een tot vijf.

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

Stadscocon

Vandaag met orgelmuziek door stadsorganist Arjen Leistra, vanaf drie uur. Hij speelt muziek die onderdeel vormt van de Stadscocon; kunstenaar Florentijn Hofman schreef de soundscape samen met componist Jasper le Clercq. Om de live-uitvoering mee te maken volstaat het om een gratis tijdslot te boeken.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.