Agenda

Vrijdag 1 oktober

01-10-2021 Agenda


SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op vrijdag 1 oktober onder meer:

Wenneker Cinema

14.00 uur: The Father
14.30 uur: The Quest for Tonewood
20.00 uur: De Veroordeling
20.30 uur: The Father

Argos Zorggroep: Blijf bewegen

Een beweegcoach van Argos Zorggroep begeleidt mensen met effectieve groepstrainingen en beweeghuiswerk dat zij thuis zelfstandig kunnen doen. Locatie: Driemaasstede, van 14.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via de website of bellen naar T: 010 427 83 90. Of loop eens binnen voor een gratis proefles.

Waylon

My Heroes Have Always Been Cowboys (reprise), 20.15 uur - Theater aan de Schie

Ha kunstwerk, Hoi gedicht, Hallo computer

Op acht vrijdagen in september en oktober organiseren Dock, de bibliotheek en het stedelijk museum bijeenkomsten waar deelnemers aan de slag kunnen met kunst, gedichten en de computer. Iedereen kan gratis langskomen, elkaar ontmoeten en zien welke culturele activiteit bij ze past, aldus de organisatoren. Deelnemers kunnen computerles krijgen of in gesprek gaan over kunst uit de collectie van het museum. Ook kunnen mensen zelf kunst maken.
Van vijf tot acht in de Kansenfabriek in De Meesterstraat 40A, Schiedam. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Moedercafé

Bij Aleida, praktijk voor verloskunde en echoscopie, tussen tien en elf. Voor moeders die 'het leuk vinden om even een theetje of koffie met ons te drinken'. "Je kan bij ons terecht voor vragen en andere moeders ontmoeten in een huiselijk sfeer.
Aanmelden via de assistente of E: praktijk@aleidaverloskunde.nl.

't Huis te Poort

Het Andreas Böhlen Ensemble – bekend om hun improvisaties – is vanavond te gast in 't Huis te Poort op de Dam. Het verzorgt een concert rondom de fluitconcerten van Giuseppe Sammartini. "Een prachtig concert om onze terugkeer mee te vieren", want het is na Corona het eerste concert dat de organisatie 'in eigen huis' houdt.
De fluitsonates van Giuseppe Sammartini (1695-1750) zijn duizelingwekkend virtuoze en originele werken voor blokfluit en basso continuo, speciaal gecomponeerd voor professionele topmusici van de achttiende eeuw. Aanvang: 20.15 u; toegang € 30,-

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

De Wissel

Jasha Garritsen exposeert in inloophuis De Wissel. Surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan. Maar ook van de rauwe werkelijkheid van de sloppen in India. De werken kunnen ook worden gekocht; de opbrengst zal voor de helft naar een weeshuis in India gaan.
Van twee tot vier te zien aan de Broersvest 123b.

Jenevermuseum

De Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum Schiedam organiseren de bijzondere expositie: ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/ Schiedam’. Op deze tentoonstelling staat de voormalige rooms-katholieke begraafplaats centraal. De bezoeker krijgt een goed beeld van de vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk waar vele branders van de toenmalige ‘bovenklasse’ van Schiedam zijn begraven.

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.